16+
21 листопада
...
прогноз на 5 днів
12 oC пасмурно
долар +0.19 євро +0.08 юань +0.003
Я м.Карлівка
Героям Слава!

Чищення та змащування швейної машинки

• Дякую отримано: 1
08 лист 2024 15:15 - 14 лист 2024 00:13 #114 від Микола
   Ті, хто придбав швейну машинку і полюбив її, часто турбуються: а чи довго вона прослужить? Як зробити так, щоб машинка не ламалася, не вередувала і завжди шила ідеально, як першого місяця після покупки? Одним словом, як продовжити життя електромеханічної швейної машинки? Про це й поговоримо сьогодні.Основною умовою тривалої та бездоганної роботи машинки є періодичне чищення та змащування як окремих частин машинки, так і всього механізму. Залежно від ступеня експлуатації профілактичне змащування потрібно здійснювати один раз чи двічі на місяць. А також раз на 2-3 роки необхідно проводити глобальне змащування всіх елементів, знявши корпус або повністю, або частково.

Змащування швейної машинки з горизонтальним човником

Незважаючи на те, що в деяких інструкціях сказано, що горизонтальний човник не потрібно змащувати, він все ж таки потребує періодичного змащування.

Змащення голководія та інших механізмів

Пристрій голководця однаковий і у машин з вертикальним човником, і у машин з горизонтальним човником. Різниця лише у більш простому чи складному доступі до механізму. Чому потрібно змащувати голководій? Якщо мастила не достатньо, то утворюється люфт,в наслідок якого голку неможливо зафіксувати. Від цього страждатиме строчка: з'являться пропуски стібків, машинка петлятиме.

Змащення човникового пристрою та голководія потрібно проводити з метою профілактики регулярно. Кожна швачка легко впорається з цією нескладною справою і забезпечить безперебійну роботу швейного агрегату.
Приблизно один раз на два-три роки необхідно проводити глобальне змащування всього швейного механізму. Для цього потрібно або повністю розібрати корпус швейної машинки (у старих моделях), або знімати панелі частково (у більш сучасних моделях).

Глобальне змащування відноситься до професійної роботи. Якщо Ви не наважуєтеся розібрати свою швейну машинку, зверніться до фахівця з ремонту та налагодження техніки.

Отже, запам'ятаємо головне правило користування швейною машинкою. Щоб вона працювала бездоганно довгі роки, про неї необхідно дбати і проводити регулярне чищення та змащування механізму.

Uncle_Nick
Спасибі сказали: Nickolas

Будь ласка, Увійти або Реєстрація, щоб приєднатися до розмови.

• Дякую отримано: 1
10 лист 2024 20:52 - 11 лист 2024 14:45 #118 від Nickolas
Я знаю одного такого фахівця!

Будь ласка, Увійти або Реєстрація, щоб приєднатися до розмови.

Работает на Kunena форум

Інформаційний портал «моє Місто | Карлівка» © 2022-2024 Всі права захищені.

Поширення інформації з сайту дозволено за наявності активного гіперпосилання.

16+